Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Trump soruşturmasında AKP bağlantısı

Trump soruşturmasında AKP bağlantısı

Trump başkan seçildiğinden beri Federal Soruşturma Bürosu FBI ile başı dertten bir türlü kurtulmadı. Çünkü yolsuzluk iddiaları Trumpın peşini bırakmıyor.

Eski FBI Başkanı Robert Muellar başkanlığında bağımsız  komisyonunun yaptığı soruşturma, ABD Medyasında hergün birinci haber olmaya devam ediyor.

Seçim yolsuzluğu, Rusya ile iş ilişkileri, aile bireylerine çıkar sağlama, yaptığı atamalar ve kovmalar, yabancı ülke iş adamlarının karıştığı bağlantılara ilişkin haberler Trumpın peşini bırakacağa benzemiyor.

Trump devlet kurumlarını siyasi malzeme haline getirmekle suçlanıyor. Trumpa büyük tepki var. Kurumları yıprattığı için kendi partisindeki Cumhuriyetçiler de rahatsız.

CIA eski Başkanı John Brennan, Trumpa, "aldığın rüşvetler, ahlaki alçaklıkların ve siyasi yolsuzlukların ortaya çıktığı zaman aşağılanarak tarihin tozlu sayfalarında hakettiğin yeri bulacaksın" dedi.

Soruşturma dosyasında bazı Türk iş adamlarının suçlanan Trump ekibiyle bağlantıları da yer alıyor.

Amerikan Medyası, Trumpın damadı Kushnerin Türkiye ile  iş ilişkilerinin iddianamede yer aldığını yazıyor.

AKP Hükümetine yakın olarak tanımladıkları iş adamlarının ifadesine başvurulduğu ifade ediliyor.

Özel Savcı Muelların ifadesini aldığı söylenen  iki işadamı Ekim Alptekin ve Sezgin Baran Korkmazla ilgili haberlerde, Trumpın kovduğu Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ve Trumpın seçim kampanyası menejeri Paul Manafortla olan PR (lobi) ilişkileri anlatılıyor.

İş adamları AKP Hükümetine yakınlığıyla tanınıyor.

Hollanda vatandaşı da olan Alptekinin Hollanda merkezli şirketi Inovo BV Flynna federal yasaları ihlal ederek 530 bin dolar lobi parası aktarması, Alptekin ve Korkmazın New Yorkta Bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Berat Albayrakı Flynnla buluşturması ve eski CIA Başkanı James Woolseye Fethullah Güleni itibarsızlaştırması için 10 milyon dolar teklif ettiği iddiası gündemden düşmüyor.

İşadamı Alptekin uzun süre Maliye Bakanlığına bağlı Türk -Amerikan İş Konseyi Başkanı (TAİK) başkanlığını yaptı.

ABD Medyasında çıkan haberler, Türk iş adamlarıyla ilgili suçlamaların AKP Hükümetiyle bağlantılı olarak değerlendirildiğini gösteriyor.

Öte yandan özel savcı FBI eski Başkanı Robert Muellar, AKP ve FETÖnün yabancısı değil.

18 Kasım 2009da Erdoğanın başbakan olduğu dönemde Ankaraya gitti, AKP hükümet yetkilileriyle görüştü.
Fethullah Gülen, 2007 yılında yeşil kart alması reddedilince FBI Başkanı Mueller aleyhine, yasal süreci işletmedikleri gerekçesiyle ve göçmenlik statüsünün onanması için dava açmıştı.

ABDde yabancı hükümetlerin karıştığı federal yasaları ihlal ciddi bir suçtur. Suçlananların sadece Amerikan vatandaşı olması gerekmiyor.

Tıpkı Rıza Sarraf gibi...


 

Toplam 604 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.