Akçakale ve Ceylanpınar'a havan mermileri atıldı: Biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti

Akçakale ve Ceylanpınar'a havan mermileri atıldı: Biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti

Akçakale ve Ceylanpınar'a havan mermileri at... Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci gününde, Rasulayn'dan dumanlar yükseliyor. Harekatta 181 hedefin vurulduğu

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci gününde, Rasulayn'dan dumanlar yükseliyor. Harekatta 181 hedefin vurulduğu açıklanırken, çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuldu. Rasulayn'da obüs atışları devam ederken, Suriye sınırına da komando sevkiyatı yapıldı.

URFA VALİLİĞİ'NDEN AKÇAKALE AÇIKLAMASI: 1'İ BEBEK 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Urfa Valiliği, 1'i bebek 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şanlıurfa Valiliği'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır."

Suriye’deki  YPG/PYD mevzilerinden Ceylanpınar’a 5 havan mermisi atıldı. Havan atışına obüslerle karşılık verildi.

TSK’NIN KONTROL SAĞLADIĞI BÖLGELER

  • (16:31)  Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad’daki Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn’daki Kişto köyü TSK’nın kontrolüne geçti.
  • (14:06) Tel Abyad’ın batısındaki El Yabse ve Tel Fander köylerinde TSK kontrol sağladı.

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN HAREKAT AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Erdoğan rejiminin saldırganlığı, Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarındaki genişleme hedeflerini açıkça göstermekte. Bu operasyon hiçbir bahaneyle haklı çıkarılamaz. Türk rejiminin Adana mutabakatını görmezden gelmesi, sınır güvenliğiyle ilgili endişelerin yalan olduğunu gösteriyor. Aksi durumda sınır güvenliği eylemleri gerçekleştirilebilirdi" denildi.

BAŞSAVCILIK'TAN HAREKAT AÇIKLAMASI

İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı ve "Barış Pınarı Harekatı" adı verilen operasyon aleyhinde haber, yazılı ve görsel yayın yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

AKÇAKALE'YE HAVAN VE ROKET ATILDI: BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Şanlıurfa'ın Akçakale ilçesine Suriye tarafındaki Tel Abyad'dan roket ve havanlı saldırı düzenlendi. Birbiri ardına ateşlenen ve ilçe merkezine düşerek patlayan roket ve havanların şarapnelleri bazı vatandaşların yaralanmasına neden oldu. Polis ekipleri vatandaşları sınırdan uzaklaşmaları ve evlerine gitmeleri konusunda uyardı.

Milli Savunma Bakanlığı da Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak yapılan açıklamada, "Fırat’ın doğusunu terör koridoru haline getirmeye çalışan PKK/PYD-YPG’li teröristler halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırı yapıyor. Hiçbir insani değere sahip olmayan eli kanlı PKK/PYD-YPG’li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan, roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı" denildi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Erdoğan, Barış Harekatı'na ilişkin açıklamalar yapmak üzere partilileriyle bir araya geldi. Erdoğan, sözlerine "Partimiz şahısların partisi değildir, bu parti şahısların partisidir. Üstlendiğimiz görevlerde en iyisini yapmak için çalışıyor olacağız. Türkiye demokrasi ve ekonomide gösterdiği büyük atılımla bölgesinde yükseldi. İçeride nelerle uğraşırsak uğraşalım asıl hedeflerimizden asla uzaklaşmadık. Vesayet planlarından, Gezi olaylarına, 17-25 Aralık'a, 15 Temmuz darbe girişimine her şey de bu vardı" diyerek başladı.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Suriye'de oluşturulmaya çalışılan terör örgütlerini de Fırat Harekâtıyla kestik. İdlib'de de büyük bir insani trajedi yaşanmasının önüne geçtik. Şimdi de Fırat'ın doğusundan başarıya ulaşacağına inandığımız Barış Pınarı Harekâtını başlattık. Barış Pınarı Harekatı'nın amacı; Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sunmaktır. Dörtte biri PKK'nın işgali altındayken Suriye'nin toprak bütünlüğünden söz edilemez. Suriye'nin birliği için attığımız adıma karşı çıkıyorlar. DEAŞ'a karşı bizim verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanların hangisi verdi. Bunlar sadece kendi ülkelerinden DEAŞ'ı ihraç ettiler.

HAREKATI ELEŞTİREN ARAP ÜLKELERİNİ HEDEF ALDI: 'KENDİLERİNE BAKSINLAR'

- Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi? Yemen şu anda ne durumda? On binlerce insan Yemen'de ölmedi mi? Ey Suudi Arabistan siz önce bunun hesabını verin. Kalkıp da bizim Suriye'nin birliği için attığımız terör örgütlerine karşı verdiğimiz bu mücadelede siz bize laf edemezsiniz, konuşamazsınız. Hele Mısır. Sen hiç konuşamazsın. Zira sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş olan bir Mürsi'yi mahkemede çırpınarak ölmesine sebep oldun. Belki de operasyon yaptın. Ailenin defnetmesine bile müsaade etmedin. Sen böyle bir katilsin. Sisi birileriyle toplantı yapmış. Bu operasyonu kınamış. Sen kınasan ne yazar kınamasan ne yazar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan olsun.

- Mısır; sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş olan Mursi'nin mahkemede çırpınarak ölmesine neden oldun. Ailesinin defnetmesine bile müsaade etmedin, sen böyle bir katilsin. Sisi birileriyle toplantı yapmış, operasyonu kınamış. Sen kınasan ne olur kınamasan ne olu? Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan olsun.

'KAPILARI AÇARIZ' TEHDİDİ

- Bizim şu andaki operasyonumuzu bir işgal olarak göstermeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Ey Avrupa Birliği kendinize gelin, İkinci taksit olanı göndermeyeceklermiş. Yahu siz zaten verdiğiniz sözü yerine getirmediniz. Kapıları açarız. Bunu bilmeniz lazım. Siz bize hiçbir zaman samimi olmadınız ta 63'ten bu yana oyaladınız. Siz dürüst değilsiniz. Hiçbir zaman doğru konuşmadınız. Tayyip Erdoğan'a istediğiniz kadar saldırın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Hiçbir ülkenin böyle bir sorunu, gerekçesi mevcut değildir. Buna rağmen Suriye'de sadece Türkiye'yi eleştirmeyi alışkanlık edenleri akla vicdana davet ediyorum. Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilere ses edemeyenlerin Türkiye'ye karşı çıkması tam anlamıyla bir aciziyet göstergesidir. Ama Türkiye öyle değildir kendi hakkını gücüyle almasını bilir.

- Esed'a defalarca telkinde bulunduk. 1 milyon insanı Esed öldürdü. "DEAŞ gelirse ne olur?" diye soranlar var. Bırakın Suriye halkına DEAŞ'ı getirir mi getirmez mi görelim. Demokrasi halkın iradesine saygıdır. Suriye halkı da DEAŞ'ı getirecek kadar aklını peynir ekmekle yememiştir.

- Dünyada hangi ülke, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı verdiği mücadeleyi verdi? Bizi eleştiren Arap ve Avrupa ülkeleri, kaç tane Suriyeli'ye kucak açtı?

HAREKATA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ, HDP'Yİ HEDEF ALDI

- MHP, İyi Parti ve CHP başta olmak üzere harekâta destek veren her kesime şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

- Terör örgütünün desteği ile parlamentoya girmiş olan sözde siyasi partiye sesleniyorum; benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. Bu ahlaksızlığın daniskasıdır. Eğer işgal varsa bu sizin maharetinizdir. Siz bulunduğunuz yerlerde işgal kuvveti olarak, binalara tüneller açarak oraları sorgulama alanı yapacak kadar alçaksınız. Tabii artık oraları kaybettiniz. Türkiye'de böyle tünelleriniz kalmayınca Suriye'de açtınız. Oraları da yıkacağız. Bütün bunlardan hareketle en büyük teşekkürüm bu harekâtı canı gönülden destekleyen milletimizedir.

- Bugün bize sürekli harekattan sonra bölgedeki hapishanelerdeki DEAŞ'lılara ne yapacağımız soruluyor. Biz asla sorumluluktan kaçan bir ülke olmadık. Kontrolümüze geçecek bölgelerdeki DEAŞ'lılara ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Geride kalan çocuk ve kadınları da ıslah ederek kendi toplumlarına katılmasına yardımcı olacağız.

CEYLANPINAR'A 5 HAVAN MERMİSİ

Suriye’de YPG mevzilerinden 5 havan mermisi Ceylanpınar’a atıldı. Havan atışına obüslerle karşılık verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK), 'Suriye Milli Ordusu' adını alan cihatçı Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyine başlatılan harekat kapsamında Tel Abyad ve çevresinki obüs ce tank atışları gece yarısına kadar devam etti.

BAKANLIK: 181 HEDEF VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile gece yarısına kadar toplam 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı.

Bakanlığın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yer alan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı” denildi.

SURİYE SINIRINA KOMANDO SEVKİYATI

Hatay’dan Suriye sınırında görevlendirilmek üzere yola çıkan komandoların ve zırhlı araçların yer aldığı askeri konvoy, Gaziantep’in İslahiye ilçesine ulaştı.

Hatay’dan akşam saatlerinde yola çıkan 12 araçlık askeri konvoy İslahiye’ye ulaştı. Komando birlikleri ve zırhlı araçların yer aldığı konvoy Şanlıurfa’da yönüne ilerledi. Geniş güvenlik önlemleri altında hareket eden konvoydaki birliklerin Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır hattı ve Suriye’de görevlendirileceği öğrenildi.

"Akçakale ve Ceylanpınar'a havan mermileri atıldı: Biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti" haberi, 10 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Akçakale ve Ceylanpınar'a havan mermileri atıldı: Biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akçakale ve Ceylanpınar'a havan mermileri atıldı: Biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Politika Haberleri