Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - LETONYA KABUSU

LETONYA KABUSU

        Dünkü "Endülüs'de raks içeride arabesk" başlıklı yazımda değinmiştim, Hollanda ve Norveç maçlarından sonra medyada  ulusal takımımızın aşırı pohpohlandığını, yere göğe sığdırılamadığını, hatta bizzat Cumhurbaşkanının soyunma odasına telefonla bağlanıp galibiyetleri siyasi malzeme yaptığını, bu atmosferin Letonya maçında handikap olabileceğini, kaldı ki rakibimizin bize hep ters geldiğini belirtmiştim...
 
      Tüm bunların üstüne bir de 2. dakikada Kenan Karaman'ın golü gelince atmosfer öngörüm güçlendi..Bununla şunu demek istemiyorum, oyuncularımız rehavete girdi, maçı garantiye aldık düşüncesine kapıldı, hayır, tam tersi Hakan Çalhanoğlu'nun 33 de attığı 2. gole kadar birçok pozisyon yakaladık, rakip savunmayı çok zorladık... Ama kafalarda şu vardı eminim, Hollanda ve Norveç'e toplam 7 gol atmışız, bunlara mı takılacağız, yani Letonya yı küçümseme..
 
     İşte bu mental zafiyet  iki farklı skoru yakalayınca sahaya yayıldı, 35. dakikada Savdnieks'in golü bile silkinmemizi sağlamadı..Özellikle orta alanda Okay ve Ozan Tufan'ın son iki maçtaki performanslarından çok uzak olmaları, stopperlerimizin yüksek toplara ilk teması yapmaması ve
Caner'in laubaliliği göze batıyordu.
 
      İkinci yarıya Şenol Hoca orta alana 2 değişiklik yaparak başlar  diye düşündüm, ama herhalde kendisi de aynı ruh durumundaydı ki böyle bir hamleye gerek görmedi...52. dakikada Polonyalı hakem lehimize çok ucuz bir penaltı çaldı ve Burak'la tekrar iki farka ulaştık, havamızdan sıyrılmamız için fırsattı, yorgun bazı isimlerin yerlerini taze güçlere bırakması gerekiyordu..Bunun hazırlığı kenarda yapılırken 58'inci dakikada Uldrikis'in farkı bire indiren golü geldi ve ardından Hakan ile Yusuf çıktı, Taylan ile Umut Meraş girdi, ilerleyen dakikalarda Kenan Enes değişikliği gerçekleşti..
 
       Letonya duran toplar ve yüksek ortalarla üstümüze gelirken savunmada bireysel hatalarımız öne çıkıyordu, 3 maçın getirdiği yorgunluk diyemem, çünkü Letonya da aynı şartlardaydı..Bu anlarda topa basamadık, oyunu öldüren paslar yapamadık, birazda panik yaptık ve 79'da Letonya Ikaunieks'ın ayağından beraberliğe ulaştı..Maçın son dakikalarında Burak galibiyet golüne çok yaklaştı,ancak uygun pozisyonu yanlış kararla heba etti ve 90+ 5'de Letonya 3-4 ün kapısından döndü..
 
       FIFA listesinde 132. sırada yer alan ve toplam bonsevis bedelleri 8-9 milyon Euro civarında olan Letonya karşısında alınan beraberlik bir yönden ayaklarımızı yere basmamız açısından iyi oldu, ama öte yandan grup maçları başlamadan ilk 3 maçta 7 puana ne dersiniz deselerdi "eyvallah" derdik herhalde..

Toplam 27643 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.