Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - RUSYA 1      TÜRKİYE 1

RUSYA 1      TÜRKİYE 1

Dün gece  UEFA nın yeni organizasyonu Avrupa Uluslar B Liginde üçüncü maçımıza çıktık. Dinamo Moskova nın stadında % 30 kapasitenin karşılığı olan 8.000 seyircili maçı eğer grupta lider olup A Ligine çıkacaksak mutlak kazanmalıydık.

 

     Önce Şenol Güneş in ilk onbirine bir bakalım:  3 gün önce Almanya karşısında iyi oynayarak 3-3 berabere kalan kadrodan tam  7 değişik isimle çıktı maça, böyle bir durumu kabullenemem futbolda, sanki oturmuş, istikrarlı bir takımmışız gibi tercihte bulundu Şenol Hoca, yanlış...

 

      2 takımın onbirlerinde bir gerçek daha vardı; Rusya nın sahaya sürdüğü takımda kendi liglerinde oynayan oyuncu sayısı 10 iken bu sayı bizde sadece 4 idi, bu oranları takdirinize bırakıyorum, ama benim görüşüm ülkemiz futbolundaki 14 yabancı garabetinin doğal sonucudur..

 

     90 dakikaya girecek olursak; ilk 20 dakikada Rus takımı bizi birinci bölgemize hapsetti, özellikle sağ kanattan bindirmeler yapan Ionov la ve Dzyuba nın stopperlerimize zorluk çıkartmasıyla bir çok pozisyon yarattılar..Bu baskıda tabi Burak ve Efecan ın çok top kaybetmelerinin rolü büyüktü..Rusya nın  disiplinli ve fizik mücadeleye dayalı oyununa karşı tepkiyi 20 den sonra yavaş yavaş vermeye başladık..

 

      23 de Mert in topu oyuna yanlış sokmasıyla kalemizde ilk tehlikeyi yaşadık, ama yine Mert Kuzyaev in ayaklarına yatarak hatasını kapattı..Tam dengeyi kurduk derken 28 de Mıranchuk un ayağından golü yedik...30 da Burak ın kafa şutu rakip ceza alanındaki ilk aksiyonumuzdu.35 de Kuzyaev farkı ikiye çıkarmaya  çok yaklaştı ve ilk devre oynanan oyuna göre 1-0 gibi bana göre fena sayılmayan bir skorla bitti..

 

     İkinci 45 e çok yerinde bir kararla sahada varlığı belli olmayan Efecan ın yerine Cengiz Ünder ile başladık ve takım vites arttırdı..Özellikle Cengiz in bireysel çabalarıyla 51 ve 55 de beraberliğe çok yaklaştık ve nihayet 62 de Merih in çizgiden içeri çıkardığı topu Kenan Karaman boş kaleye yuvarlayarak skoru 1-1 e taşıdı..66.dakikada yine Cengiz in harika şutu kaleci Shunin tarafından aynı güzellikte kurtarıldı.Takımımızın bu baskısı Rusya nın forvet hattını Dzyuma dışında tamamen değiştirmesine yol açtı..

 

    Oyunun direksiyonu artık elimizdeydi ve her an galibiyet golüne yakındık, 78 de Cengiz in sert şutu Shunin in elinden direğe giderken şanssızdık..Sonj 10 dakikalık bölüme Mahmut un yerine Okay ve Kenan ın yerine ise Abdülkadir Ömür değişiklikleriyle girdik..Ataklarımız arttı, oyun tamamen Rus ceza alanı civarına yığıldı ve 86 da Burak la verkaça giren sağ savunmacı Zeki Çelik mutlak gol pozisyonunu avutla sonuçlandırırken takımımızın olası galibiyeti heba oluyordu..

 

     Maçın uzatma dakikaları levhası 2 dakika olarak kalkarken kenarda Yusuf ve Enes i gördük, maça dahil olduklarında bitime 15 saniye vardı, çok gereksiz bir değişiklikti, çünkü takım rakip üstünde baskıyı arttırmış, her an golle burun burunaydı..Bu değişikliği Rus teknik adam oyunu soğutmak amacıyla yapabilirdi, ama Şenol Güneş yaptı.

 

      Sonuç olarak deplasmanda Rusya ile berabere kalmak fena sonuç değil gibi geliyor kulaklara , ama dün  Avrupa nın vasat takımlarından biri  olan Rusya yı evinde yenmemiz işten bile değildi...

      UEFA Uluslar Liginde A kategorisine çıkmamız mucizelere kaldı bu sonuçla, fakat esas hedefimiz 2021 Haziran ve bana göre takımda ışık var..

Toplam 1897 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.