Hüseyin Akdağ
Hüseyin Akdağ - Astrolojik Danışman

Boğa burcunda gerçekleşen ay tutulmasında neye dikkat etmeliyiz?

Ay tutulmaları, günlük hayatımızın akışında güneş tutulmaları kadar önemli değişiklikler yaratmaz. Daha içsel olarak deneyimlenir. Bununla birlikte bu dalgalanmalar, hayatımızı etkileyecek önemli kararları etkileyebilir. Öyleyse açığa çıkan duyguları ve bu duyguların kaynağını iyi anlamamız gerekir.

Ay, ihtiyaç demektir. Tam olarak neye ihtiyaç duyuyoruz? Ay boğa burcunda bulunuyor. Bu burcun elementi topraktır. Bu element, soğuk ve kurudur. Soğukluk, durgunluktur. Bekleyen, izleyen, duran, dinlenen enerjidir. Benzemeyenleri birleştirir, onları ilişkilendirir. Bunları merkeze toplar. Kişilik olarak ayırt etmeyen, besleyen, yetiştiren, işbirliği yapan ve yaratan birini gösterir. Odaklanma, bir noktada toplanma, sessizlik ve hareketsizlik ile bağlantılıdır. Gölge yönü içe çekilip emme, dikkatsizce karıştırma, takıntılardır.

Kuruluk sertlik, katılıktır. Bir şeyin kendi biçimini ve sınırlarını tanımlamasını sağlar. Ayrılma, ayrışma, bağımsız olmaya sebep olur. Kişilik olarak azimli ve gerçekçi birini gösterir. Gölge yönüyle direnç gösteren, yönlendiren, emreden, hükmeden, katı biridir. Kendi yoluna gitme dürtüsü taşır. Toprak elementi ağırlıkla kuru kabul edilir.

Stephen Arroyo’nun ifadesiyle bu element, kişinin fiziksel duyularıyla ve maddi dünyanın bugün- burada gerçekliği ile temas halinde olmayla ilgilidir. Sabit nitelik, sağlamlık arayışı içinde olduğunu gösterir. Değişime direnç olarak da deneyimlenebilir. Dişil prensip, pasif, içe doğru olduğunu gösterir. Doğasını verdiği tepkiyle ortaya koyar.

Sahip olduğumuz özellikler, yetenekler ve kaynakların farkına varmaya, bunları geliştirmeye, verimli kılmaya, kendimize maddi dünyada maddesel açıdan güvenli, huzurlu bir yaşam yapılandırmaya ihtiyaç duyuyoruz. Ay, algıladığımız anne, bilinçaltı ve genetik hafıza demektir. Bilinçaltımızdaki buna engel olabilecek veya bunu destekleyecek kayıtlar açığa çıkabilir. Bunlarla özel olarak ilgilenebiliriz.

Tutulma haritasında toprak ve su ağırlığı, ateş ve hava eksikliği görülüyor. Stephen Arroyo bu durumun en güçlü karakteristiği için tüm aktivitelerinde engin bir derinlik, ciddiyet ve kendini koruyucu ve savunucu olmak diyor. Kişisel kaynakları geliştirip onları koruma yoluna gidilebilir. En sorunlu yönü duygular, korkular, alışkanlıklar, geçmiş koşullanmalar, güvence ihtiyacı ve diğer bilinçdışı faktörlerle harekete geçilmesi dolayısıyla kendi güvence ihtiyacı için diğer insanları idare etmek, bugün ve yarından korkarak geçmişe sarılma eğilimi olarak belirtiliyor. Ya günlük deneyimin bugün- burada gerçekliğini yaşayarak her şeyi büyük bir içsel güç ve kararlılıkla karşılarız ya da cimri, manipülatif, açgözlü ve kendi gelişimi için gerekli bazı risklere girememenin derin doyumsuzluğunu yaşarız. 

Jan Spiller boğa burcuyla ilgili olarak geliştirilecek nitelikler için sadakat, sınırların farkındalığı, adım adım ilerlemek, öz değer duygusu, kişisel değerlerin farkındalığı, sabır, kendinin ve başkalarının ifade edilmiş gereksinimlerine saygı göstermek, beş duyudan zevk almak, şükretmek, dünyadan beslenmenin farkındalığı, bağışlamak ve bir işi sonuna kadar sürdürmek diyor. Bizi kriz durumlarına çekilmeye, başkalarının işleriyle aşırı ilgilenmeye, sabırsızlığa, uygunsuz yoğunluğa, yargılama eğilimine, kafayı başkalarının psikolojik güdülerine takmaya, başkalarının istekleriyle işbirliği yapmaya direnmeye, aşırı tepki göstermeye, yıkıcılığa, saplantılı- zorlayıcı eğilimlere karşı uyarıyor. İyileştirici onaylamaları “Ruhsal Astroloji” kitabından okuyabilirsiniz. Hatta bir kağıda yazıp görebileceğiniz bir yere koyabilirsiniz. Hatırlamaya ihtiyacımız var.

Boğa burcunun maddesel güvenceyi abartma, inatçı, keyfe düşkünlük ve tembellik, sadece alma yönünde hareket etme ile sürekli krizler içinde, başkalarının kaynaklarını talep eden, aşırı sahiplenici ve kıskanç bir şekilde yaşayıp ihtiyaç duyduğu şükran ve huzur duygusuna ulaşamama gibi gölgelerine karşı dikkatli olmak gerekir.

Tutulma yöneticisi Venüs başak burcunda bulunuyor. Her ne kadar burada asaleti düşse de aynı elementte oluşu işimizi biraz kolaylaştırıyor. İhtiyacımızı karşılamak için kendimizi gözlemleyip analiz edebilmeli, aksaklıkları bulup onları düzelterek ustalaştığımız konuda bir düzen kurabilmeli ve dünyaya somut bir şekilde yararlı olabilmeliyiz. Düşük asalet, daha yaratıcı olmamız ve sıra dışı çözümler bulmamız olarak da ele alınabilir. Başak burcunun kendimizi hiç beğenmeme, endişe, kendi düzenini hayata dayatma, çıraklığı deneyimlemeden ustalık taslama, sürekli meşgul olma, dünyayla sadece yarar gözeterek ilişki kurma, söylenme, kusur bulma ile sürekli erteleme, kaçış gibi gölgelerine karşı dikkatli olmalıyız.

İnsanın bedeni ve sağlığı en değerli hazinesidir. Burada sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur sözünü hatırlayalım! Bedenimiz ve ruhumuz, birbirini besleyen iki değerli parçamızdır. Akılsa ikisi arasındaki köprüdür. Onu kullanmalıyız! Akıl, esnek ve tarafsız olduğunda güçlüdür. Bu bizim adaptasyon ve dolayısıyla fiziksel varlığımızı sürdürme yeteneğimizi artırır.

Ek olarak iyi bir dinleyici olmak, etkili iletişim kurmamızı sağlar. Geri bildirime açık olmak işimizi kolaylaştırır. Günlük hayatın trafiği içinde anlayış ve hoşgörü önemli! Aksi sadece vakit kaybettirebilir. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değsin! Ve kesinlikle ağzımızdan çıkanı kulağımız duysun! Yoksa devirdiğimiz çamlar, ortalığı karıştırabilir.

Hüseyin Akdağ / Astrolojik Danışman

Kaynakça:

Astroloji Dersleri- Barış İlhan, Barış İlhan Yayınevi

Astroloji, Psikoloji ve Dört Element- Stephen Arroyo, Barış İlhan Yayınevi

Ruhsal Astroloji- Jan Spiller, Akaşa Yayınevi

Toplam 2709 defa okunmuştur.

Hüseyin Akdağ diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum