Hüseyin Akdağ
Hüseyin Akdağ - Astrolojik Danışman

Terazi Burcunda Gerçekleşen Güneş Tutulması Gündemi

Terazi ağırlık ölçer. Öyleyse soru şu olabilir: “Hangi taraf ağır basıyor?” Bu durumda şöyle devam edebiliriz: “Yük kimin sırtına kalıyor ya da gerekli iş bölümü adil bir şekilde sağlanabiliyor mu?”
Bizden hem kendimize hem de etrafımızdakilere karşı adil olmamız bekleniyor.
Bununla birlikte adalet saplantısıyla hesaplara gömülmüş kin ve öfke içinde hayatı kaçırmak, düşmememiz gereken bir başka tuzak. 
Öfkene yenik düşme; bununla birlikte onu bastırma da!
Kendini uygun bir şekilde ifade et; bununla birlikte karşındaki kişiyi dinlemeyi de ihmal etme! Her şey senin olduğunu düşündüğün gibi olmayabilir! Haksızlığa uğradığınızı düşünerek savunmaya geçerken farkında olmadan haksızlık edebilirsiniz.
Bu yük demektir. Tutulma bize ne kendine yük et ne de kimseye yük ol diyor.
Terazi burcunun düzenleyicisi olan gezegen başak burcunda düşük konumda bulunuyor. Uğradığımız haksızlıklar olduğu, değerimizin çok da bilinmediği kesin! Bu sizin kime ve neye değer verdiğinizi gözden geçirmeniz için bir fırsat! Nerede olmaya veya kalmaya çabalıyorsunuz?
Burası ait olduğunuz mu yoksa sığınmaya çalıştığınız mı bir yer? Kendisi için değerli olma çabanız, bilmediğiniz değerinizin bir sonucu olabilir. Haksızlığa uğradığınız hissiyle küskün, kendinizle aranızı açarken kendinize haksızlık eden siz olabilirsiniz.
Herkes kendi ikliminde kök salar. Köklerinizin güçsüz olması, kendi ikliminizden uzak düşmüş olmanızın bir göstergesi olabilir.
Karşınızdaki kişiden ya da dış dünyadan beklentiniz, sizin kendiniz için yapabileceklerinizi ertelemenize sebep olur. Zamanınızı kime ve neye harcıyorsunuz?
Burada içtenliğiniz mi yoksa karşılanmasını umduğunuz beklentileriniz mi sizi motive ediyor? Muhtemelen beklentileriniz, onları karşınızdakini duyarak ifade etmeyi reddettikçe karşılanmayacak.
Durumu iyi analiz edin. Bazı şeylerin sadece sizin isteğinizle değişemeyeceğini bilin. Olduğunuz kişiyi reddederek sürdürdüğünüz ilişki, bir gün sizi bu ilişkiyi sonlandırmak zorunda bırakır. Ya da kendinizi kaybolmuş hissedersiniz. Değiştirebileceklerinizi - ki bunlar kendinizle ilgilidir - değiştirmek için cesaret etmek ve değiştiremeyeceğiniz şeyleri değiştirmek için diretmemek.
Güç savaşları, takıntı ve saplantılar, manipüle etme çabaları, yakıp yıkarak istediklerimizi elde etmeye çalışmalar bizi bir yere vardırmayacaktır. İhtiyacımız olan, birlikte daha güçlü olduğumuzu anlamak ve birlikteliğimizin anlamlı olduğu kişilerle bir araya gelmeye kendimizi açabilmek. Bu bazen geride bırakabilmek bazen birlikte yürümeyi öğrenebilmek demektir.
Düşünmeliyiz. Dinlemeliyiz. Sözcüklerimizi özenle seçmeliyiz. Dan dun konuşup karşımızdaki kişiden anlayış ve hoşgörü beklemek çok da adil olmayacaktır ki konu adaletle ilgili, ölçülülükle ilgili… Nezaketiniz, karşınızdakinin değil, kendinizin değerini bildiğiniz içindir. Bu tepkisiz kalmak değil, uygun tepkiyi uygun şekilde vererek yolculuğunuzu birbirinizin varlığına engel olmadan, hatta bunu destekleyerek sürdürmenizi sağlar.
Her şeyin hepimiz için daha anlaşılır olmasını dilerim.

Hüseyin Akdağ
Astrolojik Danışman
 
 

Toplam 1846 defa okunmuştur.

Hüseyin Akdağ diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.